HMS KS leder Mona Milde klar for bransje- lærlingdag

Bransje- og lærlingedag på Våler

Det var godt besøk og stor interesse rundt standen til Veflen AS da Solør videregående skole avdeling Våler nylig inviterte til en helt spesiell bransje- og lærlingedag. Personalansvarlig Svanhild Wåltorp var spesielt glad for at så mange unge jenter var nysgjerrige på hva entreprenøren holder på med.

 

-Vi har fått hilst på mange framtidige kolleger, og det gleder oss å se engasjerte gutter og jenter som kan tenke seg en spennende karriere innen anleggsbransjen, sier Wåltorp, som sender en takk til skolen for et bra og vellykket arrangement.

Ingrid og Oda
Det var mange som kom innom messestanden vår. Ingrid og Oda har maskinfører og anleggsmaskinmekaniker på sin ønskeliste.

Stilte mannsterke

Veflen AS stilte mannsterke til møtet med de unge skoleelevene på Våler. Foruten Svanhild Wåltorp var også Tor Andre Thoner Ødegård, Knut Anders Krogsrud og Mona Milde.

– Vi hadde en flott stand inne i hallen, og en borerigg som gutta demonstrerte ute på skolens øvingsområde, forteller Wåltorp.

-Det var mange som kom bort og slo av en prat med oss. Ikke overraskende var de fleste ungdommene mest opptatt av de store maskinene, og hvilke muligheter som finnes i det faget. Vi forsøker å formidle hvilke muligheter som ligger i grunnarbeiderfaget. Dette er et kjempespennende fag, og helt avgjørende for den som vil lære seg hvordan anleggsbransjen fungerer i praksis. Dette er faktisk så viktig for oss at alle lærlingene våre, uansett hvilket fag de tar, må innom et innføringskurs i grunnarbeid, sier Svanhild Wåltorp.

 

Tor Andre Thoner Ødegård og Knut Anders Krogsrud demonstrerer horisontal boring
Tor Andre Thoner Ødegård og Knut Anders Krogsrud demonstrerer horisontal boring.

Del dette innlegget