Bildet viser Camilla Lund

Camilla Lund har refleksene intakt

Refleksene sitter fortsatt i ryggmargen, selv 20 år etter. Som hun sier: «En gang keeper, alltid keeper». Nå er lønn og regnskapsmedarbeider Camilla Lund mer opptatt av aktivitetene til barna sine, men kommer det først en ball imot, så skal den tas. Sånn er det bare. Med eller uten drakt.

-Jeg vil bare at ungene skal få oppleve gleden med idretten. Gi dem en arena der de kan blomstre, og lære seg verdien av samspill, ikke minst. Slik jeg selv fikk. Verdien av å støtte hverandre både når det går bra og dårlig, og glede seg på sine egne og lagvenninners vegne. Det gir meg og alle de andre som står rundt laget enorm glede å se hvor mye det betyr for barna når de får til ting de har trent på. Mestringsfølelsen det gir. Det er grunnen til at vi bruker så mye tid på dette, sier Camilla Lund.

Tilbake til hjemtraktene

Det er 20 år siden en prolaps i ryggen satte en stopper for hennes egen håndballkarriere. Da hadde hun spilt siden hun gikk i første klasse, og rukket å bytte ut Skarnes-drakta med en rød Kongsvingertrøye.

-Jeg hadde et lite comeback før jeg ble gravid med Martine, men det ble med den gjesteopptredenen på to sesonger.

Det var datteren som gjorde at hun tok med samboer Alexander og flyttet tilbake til sine gamle hjemtrakter, byggefeltet Tronbøl i Skarnes. Hun ville at barna skulle ha like trygge og gode oppvekstsvilkår som det hun selv hadde, og ville flytte før de skulle begynne på skolen.

-Martine blir 11 år i desember, og så har vi fått en sønn, Mathias, som er åtte år. De bor bare noen hundre meter fra mormor og bestefar. Det er bare å springe bort en tur etter skolen. Helt perfekt.

Småbarnskabal

Kort tid etter familien flyttet tilbake til Skarnes fikk Camilla Lund jobb i administrasjonen til Veflen. Der begynte hun i mai 2017.

-Er det virkelig fem år allerede? Det føles ikke så lenge. Vi har det veldig fint hos Veflen. Kjempesosialt. Veldig trivelige og koselige kolleger. Det er en lett tone på kontoret og latteren sitter løst, sier lønn og regnskapsmedarbeideren, som har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI.

-Det er ikke bare å trykke på en knapp, nei. Folkene i produksjonen skal ha lønnsutbetaling annenhver uke, og selv om det er anleggslederne som godkjenner timelistene, er det likevel mye som må kontrolleres.

Det er bare noen kilometer fra hjemmet hennes til Slobrua. Sykle avstand, med andre ord. En god ide, medgir den tallglade damen, men så var det å få regnestykket til å gå opp.

-Det er en kabal. En småbarnskabal. Ungene skal fraktes til skolen, til treninger og følges opp på andre måter. Sykkelen får vi vente med til senere. Akkurat nå er det ungene som er første prioritet.

En trener skal høres

Camilla Lund er født og oppvokst i Odalens hovedstad, men det høres ikke på henne. Hun snakker et så perfekt bokmål at hun like gjerne kunne hatt barneadresse på Majorstua eller Frogner.

-Jeg vet ikke riktig hvorfor det har blitt slik. Broren min snakker kav odøl, men det har av en eller annen grunn verken søsteren min eller jeg fått til.  Kanskje det kan ha noe med at foreldrene våre kommer fra Østfold og Trøndelag så vi har blitt helt språkforvirret?

Dialekt eller ikke, hun høres på håndballbanen. Sammen med en annen mamma er nemlig Camilla Lund trener for laget til datteren, og hun mener bestemt at en trener skal høres.

-Det er lov å være litt engasjert, er det ikke?

Hun har også klart å lokke med seg Mathias på håndballbanen den siste sesongen, men foreløpig er det fortsatt fotball som er hans favoritt. Det laget er det pappa Alexander som trener, og mamma Camilla er usikker på om minstemann kommer til å fortsett med håndball.

-Kanskje det blir begge deler. Håndballsesongen begynner jo når fotballen slutter, så det er ikke noe problem å kombinere de to.

Krysser fingrene for en god sommer

Camilla Lund ler godt når vi lurer på hva hun ellers liker å drive med på fritiden.

-Grønne fingre?! Bare glem det! Jeg har satt bort gressklippingen til Alexander, og planter og andre ting som krever stell har vi ikke så mye av. Vi liker å gjøre det enkelt. Putt plantene i en potte, og husk å gi dem litt vann av og til. Det er det eneste grønne tipset jeg har å komme med.

Men hun liker å gå en tur i skogen. En joggetur i ny og ne, også. Og stolpejakt med ungene.

Og sommerferien er ordnet for lengst.

-Vi drar en tur til Legoland og Billund i løpet av sommeren. Hele familien så på Legomasters på TV i vinter, så dette gleder vi oss til alle sammen. Resten av ferien håper vi på fint vær her hjemme med dagsturer og bading. Vi krysser fingrene for en god sommer!

Del dette innlegget