3 kvinnelige ansatte hos Veflen

De to (snart tre) kvinnelige lastebilsjåførene til Veflen

Foreløpig er de to, men snart blir de tre. Camilla Dokken og Lisette Lennartsson har begge kjørt lastebil for Veflen Entreprenør i flere år, mens unge Tea Myrvold Bergdølmo snart skal i gang med læretiden.

– De gjør en strålende jobb for oss. De er flinke, blide og positive alle sammen, sier Hans Otto Veflen, som er daglig leder i entreprenørbedriften.

Alt er helt topp

I 2007 fikk Camilla Dokken tilbud om å kjøre for Veflen Entreprenør, og i 2013 ble hun fast ansatt i selskapet. Det har hun ikke angret et sekund på. Hun skryter av både miljøet og arbeidet.

– Det beste med å jobbe her hos Veflen? Nei, det må være alt, det. Nå har jeg vært her i 13 år, og det sier vel det meste. Alt er helt topp, en bra plass å være.

Hun vet sjelden hvor hun skal når hun våkner om morgenen i brakkebyen på Lahaugmoen. Veflen har nemlig flere anleggsplasser i hovedstadsområdet til enhver tid.  Hun har med både krafse og spade i bilen, og liker å ta i et tak på anleggsplassen.

– Det er kombinasjonen som gjør denne jobben så fin og spennende. Ut å grave litt i grøfta, og så kan du sette deg inn i bilen og kjøre av gårde.

Selv om hun innerst inne er Scania-jente, synes hun lastebilen av typen Volvo FH 540 som hun fikk for noen år siden er helt suveren. Hun kjører stort sett mellom anleggsplassen og deponiet på Blystadlia eller et av de andre mottakene for spesialavfall i nærheten.

Camilla Dokken

Snille brødre og onkler

Lisette Lennartsson var bare 18 år gammel da hun fikk sin første sommerjobb hos Veflen Entreprenør AS i 2008. To år og litt mer skolegang etter fikk hun tilbud om fast jobb og begynte som grunnarbeider.

– Det var helt fantastisk. Det var som jeg fikk en masse snille onkler og brødre som passet på meg. Veflen er en utrolig flott arbeidsgiver med masse fine mennesker, sier den blide, svenske damen, som fikk lastebilkortet for noen år siden.

«Ja, Ja, JA! Äntligen! Idag klarade jag det. Tusen tack Morgan & Hans Otto som gav mig den här möjligheten . Å tack Driver. Fantastiskt!»

Dette begeistrede innlegget publiserte den sjeleglade Lisette den vakre sommerdagen i 2016 da hun omsider hadde bestått prøven og skaffet seg det etterlengtede C-kortet, som gir rett til å kjøre de deilige, store og tunge lastebilene. Nå kjører Lisette en Volvo krokbil, stort sett mellom anleggsplassene og grustakene i hovedstadsområdet. Det er roligt, synes hun.

– Pappa er lastebilsjåfør, og jeg elsket å være med han på tur da jeg var liten.

Det er bare noen uker siden Lisette kom tilbake fra en lang permisjon. Hjemme i Arvika har hun nå både ektemann og tvillinger på et og et halvt år.

Lisette Lennartsson

Den som venter på noe godt

Hun medgir at det er litt utenom det vanlige, men lastebiler er den store interessen til Tea Myrvold Bergdølmo fra det lille tettstedet Lalm i Jotunheimen.

– Jeg har støtt vore kompis med gutta. For tre år siden begynte jeg å tenke på hva jeg skulle bli, og da var det ikke noe tvil. Det måtte bli lastebilsjåfør.

Tea gleder seg til å ta fatt på de to årene som lærling i transport og logistikkfaget hos Veflen Entreprenør, men hun må vente noen måneder før hun kan ta fatt på læretiden. Det er ikke noe problem for Tea, for hun trives i grøfta også, som hun sier.

– Den som venter på noe godt, ler hun, og forteller at hun akkurat nå driver og tetter igjen et borehull på Storo i hovedstaden. Hun trives med brakketilværelsen og synes pendlerveien er helt grei.

– Jeg begynte her hos Veflen tidlig i høst, og synes at jeg har det helt topp enn så lenge.

Og om du synes du drar kjensel på etternavnet, så er det helt riktig:

Tea er en fjern slektning av den gamle fotballegenden Andre.

Tea Myrvold Bergdølmo

Del dette innlegget