Bildet viser Marius Melsnes

Marius Melsnes – Den dyktige humørsprederen

«Rescue Team Melsnes» står det på båten. Den er det synlige beviset på en redningsaksjon på Storsjøen for en tid tilbake. Da måtte prosjektleder Marius Melsnes trå til for å redde en kamerat i innsjønød.

– Han hadde fått motorstopp, så jeg måtte ut og taue han inn til land. Miniatyrbåten fikk jeg som takk en stund etterpå. For øvrig sammen med ei flaske Gin, men den er borte for lengst, ler prosjektleder Melsnes.

Liker alt som bråker

Marius Melsnes er mye på sin hals. En av dem er Storsjømann. Så fort det er en sommerlig godværsdag drar han med seg familien ut på den vakre Odalssjøen. Og det er ingen robåt som ligger fortøyd og venter på familien Melnes i småbåthavna på Opstad.

– 23 fot med V8 innenbordsmotor. Båten har en innretning som gjør at den kan kjøre for fri eksos. Da bråker det ekstra mye, sier Melsnes, og innrømmer uten blygsel at han er glad i alt som gir lyd fra seg.

– Alt som durer og bråker er moro.

Faglig dyktig humørspreder

Marius Melsnes er umiskjennelig odøling. Det merkes på både dialekten og den lune humoren. Ifølge kollegene er prosjektlederen en stor humørspreder, men samtidig seriøs og faglig meget dyktig og svært populær både internt og hos oppdragsgiverne til Veflen entreprenør AS.

Han gliser i skjegget, som ellers har variert en del i omfang og lengde de siste årene.

– Det er da veldig hyggelig at de sier det. Jeg er vel egentlig litt sjenert, men ganske høyrøsta. Jeg er nok av dem som sier ting rett ut. Jeg liker som sagt litt bråk!

Ansvar for folk og fe

Det er bare noen måneder til at Marius Melsnes kan feire 21 år som ansatt hos Veflen entreprenør AS. Han ser ikke bort fra at det blir 21 år til.

– Det er nærmest som en livsstil dette her. Det er en helt fantastisk arbeidsplass. Vi har et supert miljø, og det er veldig kort vei fra toppen til bunnen i denne organisasjonen, sier prosjektlederen, som forteller at han har gått gradene hos Veflen.

– Jeg begynte i januar 2000 med kabelpåvisning og gravesøknader. Etter fire, fem år ble jeg anleggsleder, og de siste fem årene har jeg jobbet som prosjektleder. Kollegene kaller meg folk og fe-ansvarlig, ler han.

– Det er min jobb å vite hvor mannskap og utstyr er til enhver tid.

Ingen fritidsproblemer

Lokalpatriot er en av de andre tingene Marius Melsnes er på sin hals. Den første boligen han kjøpte var nabohuset til foreldrehjemmet på Skarnes. Siden har det blitt to til. Det siste ble anskaffet i fjor sommer, og nybygget har bidratt til at den fremdeles nokså unge mannen har alt annet enn fritidsproblemer. Kone og tre barn har han også skaffet seg. Petter på åtte og Hanna på 11 år spiller begge både fotball og håndball og bidrar på den måten til at pappa ikke risikerer lediggang. Det gjør også 15-åringen Kasper, som er i full gang med å øvelseskjøre til motorsykkellappen. Men akkurat det har Marius Melsnes absolutt ingenting imot. Det var nemlig det påskuddet han trengte for å gå til anskaffelse av en 30 år gammel Honda 600 Transalp.

– Kasper kjører foran og så følger jeg bak med Hondaen. Vi snakker sammen på intercom. Det går så fint, så.

Litt cowboy

Det blir en del endringsmeldinger og annet kontorarbeid for en prosjektleder hos Veflen entreprenør AS, og Marius Melsnes har ingenting imot noen timer foran PC`en. Men i morgen skal han ut med maskiner og utstyr til en anleggsplass i Odalen. Og han vil gjerne snakke om arbeidsbilen.

– En Ford F150 pickup med V6 bensinmotor! Den gjør 0 til 100 på under syv sekunder, men det må du ikke skrive. Det er viktigere at den tar 900 kilo nyttelast på planet og kan trekke 3,5 tonn på tilhengeren, forteller prosjektlederen, som synes han har en fin blanding av ute- og innetid.

– Men litt cowboy, det må det være lov til å være.

Del dette innlegget