Nye elbiler

Fire nye elektriske Veflen-varebiler

Veflen Entrepenør AS er i full gang med elektrifisering av biler og maskinpark. Nylig ble fire nye elektriske Toyota Proace Electric satt i drift i hovedstadsområdet.

 

– Dette handler både om behov og nødvendighet. Vi har snakket om det i noen år, at det grønne skiftet kommer en gang i fremtiden. Men nå er det her. Toget går nå, og det vil bli tungt å komme på igjen hvis en ikke er med når det ruller ut fra stasjonen, sier Kjetil Hansen, som er utstyrsansvarlig hos Veflen Entrepenør AS.

 

Godt utstyrt og lang nok rekkevidde

De fire varebilene av merket Toyota Proace Elecetric ble bestilt allerede i oktober i fjor. Kjetil Hansen synes ikke ventetiden var altfor lang.

–  Alle vet at det er fryktelig lange leveringstider på elektriske kjøretøy. Spesielt på varebiler. Denne bilen har hengerfeste og alt det andre utstyret som vi trenger, og har dessuten lang nok rekkevidde til at den fungerer for oss i praktisk bruk, så da er den avgjort verdt å vente på, sier utstyrssjefen, og forteller at varebilene skal være stasjonert i og rundt hovedstaden, og stort sett brukes til transport til og fra anleggsplassene i Oslo-området.

Nye elbiler
Fire nye elektriske Toyota Proace Electric er nå på veiene i Veflen-drakt.

Rekkeviddeangsten har roet seg

Herman Haugen er en av sjåførene som allerede har rukket å tilbringe noen dager bak rattet i en av de nye elektriske varebilene. Han synes bilen er «fryktelig fin», og at han ikke lenger tenker så mye på at den ikke går på diesel, men på miljøvennlig strøm.

– Jeg hadde litt rekkeviddeangst i begynnelsen, men det har roet seg på kort tid. Jeg lader opp bilen over natta, og om det kniper, har vi veggladere på jobben, også. Dette er en romslig full size varebil som er veldig fin og komfortabel å kjøre. Det er godt med lagringsrom, og alt som finnes av utstyr og diverse opplegg er gjennomtenkt og logisk plassert.

 

I forkant

Både Hansen og Haugen er sikre på at batteriteknologien er fremtiden. I det minste i storbyene og i de bynære områdene.

– Det er jo krav om nullutslipp fra alle kanter. I byene blir en jo uglesett hvis en kommer med et fossilt kjøretøy.

Kjetil Hansen forteller at Veflen Entrepenør AS ønsker å være i forkant av den grønne bølgen, og røper at de fire elektriske Toyotaene bare er starten. De vil komme flere grønne biler og maskiner med Veflen-logo i fremtiden.

– Det er ingen tvil om at batteriteknologien blir stadig viktigere, men det vil trolig ikke bli noe enten eller. Også gass og biodiesel kan bli viktige, miljøvennlige drivstoffkilder i fremtiden, tror Kjetil Hansen.

Del dette innlegget