Første møte med Veflen for seks nye lærlinger

Første møte med Veflen for seks nye lærlinger

Seks nye lærlinger skal begynne læretiden hos Veflen Entreprenør AS i sommer. Nylig fikk de møte ledelsen i selskapet der de skal høste kunnskap og erfaringer de neste par årene. Det var stor stas, mente lærlingene.

 

– Det var ikke noe stort faglig program denne gangen, men vi tenkte det ville være fint å samle alle lærlingene slik at de fikk bli kjent med hverandre og også møte sentrale nøkkelpersoner her hos oss. Dessuten benyttet vi anledningen til å få på plass arbeidsavtalene med hver enkelt slik at alt er i orden før de begynner læretiden i sommer, forteller lærlingeansvarlig Erik Haugen hos Veflen Entreprenør AS.

 

Tre nye anleggsmaskinlærlinger

For Andreas Kristiansen, Mats Busch Sletten og Mads Kjørren er det anleggsmaskiner det skal handle om de neste to årene. Sistnevnte kjenner folk som allerede jobber hos Veflen, og gleder seg veldig til å ta fatt på læretiden.

– Jeg har hørt så mye bra om Veflen fra før, og det første møtet var veldig fint, sier Mads Kjørren, som er vokst opp på en gård på Lom i Gudbrandsdalen, og som derfor ikke er helt ukjent fra før med traktorer og andre anleggsmaskiner.

En annen som har prøvd både traktor og gravemaskin i oppveksten er Mats Busch Sletten, som kommer fra et lite småbruk i Sør-Fron.

– Jeg har sett noen maskiner med Veflen navnet på, og tenkte at dette må være et interessant yrke. Heldigvis ble jeg innkalt til et intervju, og så fikk jeg plassen. Jeg skal møte på Fåvang 21. juni, og gleder meg veldig, sier unge Busch Sletten.

I tillegg til Mads og Mats skal også Andreas Kristiansen begynne som anleggsmaskinlærling i sommer.

 

Du vil kanskje lese denne saken? Vellykede lærlingedager

 

Endelig en lærling på vei- og anlegg

– Vi har et læringsvennlig og raust miljø her på Veflen. Det er viktig at vi sikrer rekruttering av kvalifisert arbeidskraft og at det er dyktige, unge mennesker som står klar til å ta over etter hvert som den eldre garde gir seg, sier Erik Haugen, som er spesielt glad for at entreprenøren nå har fått en lærling i vei- og anleggsfaget.

– Dette har vi ventet på lenge. Det kommer til å bli stort behov for kompetent arbeidskraft i dette faget i fremtiden.

Det er Adrian Jacobsen fra Nes på Romerike som skal ta fatt på denne læretiden i sommer.

– Jeg skal begynne i Oslo, og gleder meg veldig. Opplegget ser veldig bra ut, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av Veflen, sier Adrian Jacobsen.

Også verkstedet på Slobrua får en ny lærling i sommer, Rikard Øvergård, mens Thea Myrvold Bergdølmo venter på å komme i gang med læretiden som lastebilsjåfør.

Del dette innlegget