Hans Otto Veflen

Hans Otto Veflen – Den folkekjære og fotballgale sjefen

For Hans Otto Veflen handler det om familie, jobb og fotball. I den rekkefølgen. Stort sett hele tiden.

– Jeg må jo si det på den måten. Det kan jo hende at kona mi og kollegene mine leser dette, smiler den sympatiske og folkekjære sjefen for Veflen Entreprenør AS.

Sportsinteressert Liverpoolsupporter

Grunnen til at han innimellom må stokke litt om på prioriteringsrekkefølgen er Liverpool FC. Hans Otto Veflen har vært supporter siden barndommen, uten at han kan oppgi en krystallklar begrunnelse.

– Jeg hadde en trener en gang i tiden da jeg var syv, åtte år gammel. Han holdt med Liverpool og Lillestrøm, og da ble det slik for meg også. Men jeg har vært mange flere ganger på Anfield enn på Åråsen, sier mannen, som nødig går glipp av en kamp de helrøde, ferske seriemesterne spiller.

– Hvor mange ganger jeg har vært i Liverpool? Nei, det kan jeg ikke svare på sånn i farten. Men det er i hvert fall mer enn 20, inkludert reiser til en del bortekamper blant annet i London, Manchester og Tyskland.

Hans Otto Veflen har familie i Storbritannia, og forteller entusiastisk om kulturen og stemningen både på og utenfor banene i fotballøya.

– Det er noe helt annet å være til stede på tribunen og fotballpuben før og etter kampen enn å se det på TV. Det er helt ubeskrivelig.

Trives best der det skjer noe

Hans Otto Veflen ble så å si født inn i firmaet en gang for 43 år siden. Han husker veldig godt at han fikk være med pappa på jobb da han var liten gutt.

– Det ble mange timer på Slobrua og enda flere i bil for å kjøre rundt og se på jobber. Husker jeg syntes at dette var veldig spennende og jeg fikk fort interessen for bransjen. Etter at jeg ble gammel nok hadde jeg fast sommerjobb hvert år, og siden videregående har jeg arbeidet mer eller mindre fast i firmaet, bare avbrutt av noen studier i Trondheim og deltidsstudier i Oslo, forteller Hans Otto Veflen, som i 2009 rykket opp fra stillingen som avdelingsleder i Oslo til å bli daglig leder for hele selskapet.

– Overgangen var egentlig ikke så stor ettersom jeg allerede hadde vært aktivt med i den daglige driften i flere år.

Hans Otto Veflen skulle gjerne vært mer ute på anleggsplassene. Han trives best der det skjer noe, og synes det er mye mer morsomt ute på prosjektene enn på kontoret. Derfor prøver Veflen-sjefen å sette av litt tid hver uke til å komme seg ut.

– Jeg har fått vært med på det meste opp gjennom årene. Kabeltrekking, kanalbygging på Gardermoen, hjelpemann i grøfter, anleggsleder og til slutt daglig leder. Uansett arbeidsoppgaver har jeg alltid stortrivdes med jobben.

Venter på utfordring

Han kommer fra en idrettsglad familie, og drev med både fotball, ski, orientering og friidrett i oppveksten på Slåstad. Dessuten har han et konkurranseinstinkt som sjelden er avskrudd. Han er av typen som helst ikke taper med et smil, det være seg på jobben eller i en Ludo-konkurranse med familien. Og de målene han setter seg, de når han. Som da han temmelig heroisk syklet Birken i 2011. Sykling kommer nemlig temmelig langt ned på lista over favorittene til Hans Otto Veflen. Etter bragden la han ut denne meldingen på Facebook:

«Tro det eller ei, men i dag har faktisk denne lille dvaske karen syklet Birken! Det gikk sakte, men jeg kom over og det er jeg stolt av …!».

Langrenn, derimot, liker han veldig godt, og den eneste grunnen til at han ikke har gått Birkebeinerrennet, Vasaloppet eller et av de andre klassiske løpene, er at han ikke har blitt utfordret til det. Enda. Men hvis ikke fru korona hadde ødelagt, så hadde Veflen stilt lag i stafett-Birken i vår.

– Vi hadde planer om å melde på et lag, men så kom pandemien og ødela for oss. Jeg må imidlertid få bemerke at jeg er enda bedre til å se på ski enn til å gå på ski. Blant annet bodde jeg to uker på Lillehammer under OL i 1994 og jeg har opplevd de fleste Ski-VM live på stadion de siste 10 årene.

Det sosiale er minst like viktig

Men idrett er ikke bare fysisk aktivitet for Hans Otto Veflen. Det sosiale er minst like viktig. Derfor er det mange flere enn de som spiller som blir med når Veflen stiller bedriftslag på turneringer i Lillehammer, Kongsvinger, Sander eller et annet sted der det spilles, løpes eller noe annet med drakt og startnummer på. Veflen har stilt lag i Holmenkollstafetten flere år, men aller mest handler det om fotball. Halve bedriftslaget spiller nemlig aktivt i sjettedisvisjonslaget Fjelltun IL, der Hans Otto Veflen både er spiller, trener, trenerkoordinator, styremedlem og ansvarlig for lagpåmelding, ifølge Norges Fotballforbund.

– Det kan nesten ikke kalles et fotballag. Vi holder på med dette for å ha det gøy. Men det er viktig at det er tilbud om aktivitet rundt i småstedene også. Nå blir skoler og andre tilbud sentralisert, og da er det enda viktigere enn noen gang at det er aktive idrettsmiljøer i grendene der folk lever og bor, sier Hans Otto Veflen.

Ser lys i tunnelen

Fotballsesongen til sjettedisvisjonslaget har som kjent gått i vasken. Det synes Hans Otto Veflen er trist og leit, men i slike tider er det andre ting som er mye viktigere enn fotball. Han er veldig glad for at familien har holdt seg friske og raske, og at selskapet har sluppet helskinnet unna så langt.

– Hittil har det faktisk gått veldig greit. Vi har en del svenske medarbeidere som ukependler, men de fleste av oss jobber utendørs så vi kan lett holde god avstand. Og så får vi bare håpe at det snart kommer en vaksine slik at vi kan komme tilbake til en normal hverdag igjen. Nå ser det ut til at det er lys i tunnelen, sier Veflen, som er glad for at barneidretten har kommet i gang igjen.

– Jeg har to aktive gutter på 11 og 15 år, og jeg vet hvor viktig idrettsmiljøet for barna og ungdommen. Vi risikerer et stort frafall hvis vi ikke klarer å opprettholde et godt tilbud til de som skal overta om noen år.

Del dette innlegget