Hans Otto Veflen – tredje generasjons daglig leder

 

 

Hans Otto Veflen (41) er tredje generasjons daglig leder i Veflen Entreprenør. Han bor i Ullern utenfor Skarnes, er gift og har to gutter på 9 og 12 år. 

 

 

 

 

Det var bestefaren Otto Veflen og John Erichsen som opprettet entreprenørfirmaet Grøft & Nybrott på Skarnes i 1954. Etter noen få år solgte Erichsen seg ut og Otto drev selskapet videre alene. Dette var starten på det som i dag altså heter Veflen Entreprenør og i dag er en hjørnesteinsbedrift i Sør-Odal.

15 år etter oppstarten ble selskapet omdannet til aksjeselskap og byttet navn til Otto Veflen Maskinentreprenør AS. Halvard, faren til Hans Otto, hadde da vært med et par års tid for fullt, mens han tidligere også hadde hjulpet til mye på fritida si fra skolen. 1 1972 tok Halvard over den daglige ledelsen.

Hans Otto Veflen er mye ute på farten. Foto: Mona Milde.

Når Hans Otto vokste opp ble det naturlig at også han ble tidlig involvert i familiebedriften.

– Jeg husker veldig godt at jeg var mye med pappa på jobb da jeg var liten. Det ble mange timer på Slobrua og enda flere timer i bil for å kjøre rundt å se på jobber. Jeg syntes at dette var veldig spennende og jeg fikk fort interessen for bransjen.

Fra sommerjobb til daglig leder

 Fra omtrent 12-års alderen hadde Hans Otto fast sommerjobb i Veflen hvert år. Etter at han fylte 19 år og avsluttet videregående har han arbeidet mer eller mindre fast i firmaet – kun avbrutt av noen studier i Trondheim og deltidsstudier i Oslo. – Jeg har fått vært med på det meste; kabeltrekking, kanalbygging på Gardermoen, hjelpemann i grøfter, anleggsleder og til slutt daglig leder. Uansett arbeidsoppgaver har jeg alltid stortrivdes med jobben.

Etter å ha arbeidet sammenhengende i mer enn 10 år i firmaet gikk Hans Otto i 2009 fra å være avdelingsleder i Oslo til å bli daglig leder for firmaet. – Overgangen ble egentlig ikke så stor ettersom jeg allerede hadde vært aktivt med i driften i mange år. Jeg fikk også god støtte fra min far, som fortsatte i den daglige driften etter at jeg overtok hans rolle som daglig leder. Han jobber jo også fortsatt i firmaet og har vært og er en viktig støttespiller.

Dyktige medarbeidere

– Etter så mange år får man et nært forhold til både virksomheten og de ansatte. Jeg har på en måte vokst opp med de som er kollegene mine i dag. Uten våre mange dyktige og lojale medarbeidere så ville ikke Veflen Entreprenør AS vært der vi er i dag. Vi har flere hos oss som har jobbet her fra før jeg selv ble født i 1977. Personlig syns jeg at vi har de beste folkene i hele anleggsbransjen, og de er vår aller viktigste ressurs. 

I dag har Veflen i alt 22 medarbeidere i administrasjonen. Ute på de ulike prosjektene har de omtrent 70 medarbeidere, i tillegg til et stort antall innleide. Selskapet har vokst jevnlig og dekker i dag et bredt spekter av tjenester.

Vei- og Anleggsmessen arrangeres hvert 3. år og er en viktig arena og møteplass i entreprenørbransjen. Hans Otto Veflen (t.h.) var på messen sammen med flere av sine ansatte for å se på nyheter innen maskiner og utstyr. Foto: Mona Milde.

Ledende innen sitt område

– Vårt primære nedslagsområde er Østlandsområdet, med hovedvekt på Oslo, Akershus og Hedmark. Vi har flere tiårs erfaring med graving i de mest trafikkerte gatene i Oslo og har i lang tid spesialisert oss på leveranser av kabelanlegg for teleselskaper og energiverk, fjernvarmeanlegg, VA-anlegg samt andre samferdselstekniske anlegg i sterkt trafikkerte områder. I årene som kommer vil vi sannsynligvis jobbe enda mer enn i dag med VA og andre samferdselstekniske anlegg.

Våre ansatte bor spredt og vi forsøker etter beste evne å sette mannskapene på jobber nærmest mulig hjemmet. I Oslo har vi egne boligmoduler som ansatte som bor langt unna kan bruke.

Støtter lokal idrett

Utenom jobb bruker Hans Otto selv mye tid på fotball og sportslige aktiviteter. Han er sterkt engasjert i det lokale idrettslaget Fjelltun, hvor han både spiller selv og er trener for et guttelag. Sitt personlige engasjement for idretten har han også sett verdien av å overføre til selskapet, og de har i mange år støttet lokale idrettslag og idrettsutøvere. De sponser både små og store idretter, og opplever at de med dette også motiverer sine ansatte til en litt sprekere hverdag.

– Det ligger også i bedriftskulturen vår at vi inviterer ansatte med på aktiviteter. Vi har blant annet hatt sosiale ansatte-turer hvor vi har gått over Besseggen og Galdhøpiggen, deltatt på Holmenkollstafetten, Birkebeinerrittet, spilt ishockeykamp og stilt lag i fotballturnering. Vår erfaring er at å gjøre slike aktiviteter sammen, skaper en sosial og trivelig arbeidsplass. Våre ansatte er sporty og fleksible – akkurat sånn vi som selskap ønsker å fremstå.

 

Del dette innlegget