Bildet viser en vei

Høyspentgrøft på Rådhusbrygga

I forbindelse med at fergene i Oslofjorden skal bli elektriske har vi blitt valgt til å grave en høyspentgrøft over store deler av Rådhusbryggen for å kunne forsyne fergene med strøm. I første omgang er det Nesoddbåten som skal ombygges og forsynes med strøm fra Pipervika og til ny nettstasjon på bryggen.

Vanskelig terreng

Det er Ruter som er byggherre og vi samarbeider med Energianlegg for utføring av grøften. Gravingen pågår i et område som består av smågatestein, granittheller- og mur. Gravingen er komplisert siden det finnes mye infrastruktur i området. Det skal graves forbi Fisketorget hvor det er trangt og vanskelig å komme til. Det er også mange myke trafikanter å ta hensyn til her.

Arbeidene utføres i samarbeid med vår dyktige samarbeidspartner Spydeberg Utemiljø.

Ferdig dato på opprinnelig grøft vil være medio april og tilleggsgrøft + skjøtegrop for strømkabler blir utført når ny nettstasjon er bygd. Antatt ferdig i juli måned.

Dette er en fin jobb for oss. Vi er flinke til å utføre nettopp gravearbeider hvor andre entreprenører ser problemer, sier anleggsleder Kjetil Alund. Veflen Entreprenør er gode på denne typen jobber. De ansatte har god erfaring med arbeid av denne typen og er løsningorienterte.

 

Alle bilder er tatt av Kjetil Alund.

Del dette innlegget