Bildet viser Kjetil Alund

Kjetil Alund – Den reiseglade drillmesteren

Anleggsleder Kjetil Alund er både kjapp og stødig med slagdrillen, men han drar heller ut på tur enn å dra fram snekkerutstyret. Og selv om han snart «bikker den magiske grensa på 40 år», som han sier, gleder han seg alvorlig til hvit jul hjemme i Hunndalen.

-Vi tar fri hele romjula, og det skal bli skikkelig godt. Det blir ikke så mye gaver og slike ting som det gjorde før da en var yngre, men det blir veldig hyggelig likevel. Avslapning og kos med familie og venner, og sikkert alt for mye mat. Akkurat slik jula skal være, sier den sympatiske anleggslederen.

Hyggelig å komme på jobb

Det er åtte grader, lett regn i lufta, og lite som minner om hvit juleidyll i Skårerparken der Kjetil Alund og et vekslende antall av kollegene hans har jobbet allerede i flere måneder. Og flere skal det bli. Det nye prestisjeprosjektet i Lørenskog kommune er en stor og omfattende jobb. Det er han vant til. I løpet av de drøye fem årene anleggslederen har jobbet for Veflen AS, har han hatt ansvaret for flere større jobber. En mengde nye ladestasjoner for Bymiljøetaten i Oslo er en av dem.

-Jeg ble ansatt som anleggsleder 31. juli i 2017, og det har jeg ikke angret en dag på. Her har vi det veldig bra med trivelige kolleger både i produksjonen og i administrasjonen. Det er rett og slett hyggelig å komme på jobb, sier Kjetil Alund.

-Jeg kjørte tidligere veihøvel i fem år og lastebil i syv før jeg bestemte meg for å ta litt mer utdanning på Gjøvik tekniske fagskole. Jeg rakk akkurat å bli ferdig med det før jeg fikk jobben hos Veflen.

Romslige jorder i Snertingdal

Han har det fint i brakkebyen på Lahaugmoen, også. Det skulle bare mangle, mener han, for brakkene er nesten nye, rene og romslige. Men etter jobben er det rett hjem til samboer Veronica og eneboligen han bygget for 15 år siden i Hunndalen. Hunden Heilo måtte de tragisk nok ta farvel med i august. Golden retrieveren ble syk og måtte avlives.

-Det kommer nok en ny hund etter hvert. Det står høyt på ønskelisten til Veronica til jul, men vi får se hva det blir til. Jeg kan ikke røpe for mye enda, smiler Kjetil Alund.

Det er bare et par mil fra Hunndalen til barndomshjemmet i Snertingdal. Der har kameraten hans et småbruk med raust nok med jorder til at de to kan få boltret seg på vinterstid med hver sin snøscooter i ledige stunder.

-Det er skikkelig gøy. Det hender vi tar med snøscooterne våre til Sverige en tur, men det er litt i lengste laget. Det er romslig nok på jordene i Snertingdalen.

Bobil eller ingenting

I 2019 kjøpte Kjetil og Veronica bobil. Begge to er nemlig veldig glade i å reise, men samboeren nektet å være med nedover i Europa med campingvogna de hadde hatt i mange år.

-Det var bobil eller ingenting. Så da var det ikke noe annet å gjøre enn å lystre, ler anleggslederen.

Den store Europaturen ble satt på vent da koronapandemien tvang reiselystne nordmenn til å holde seg i landet. I fjor sommer ble det i stedet en tur nordover til Lofoten og helt opp til Tromsø, og de to har besøkt adskillige campingplasser i nærområdet. Men i år kunne de endelig sette kursen sydover helt ned til de nordlige områdene i Italia. En flott og problemfri tur som frister til gjentagelse, ifølge Kjetil Alund.

-Favorittreisemål? Hvis jeg må velge, så blir det nok vestkysten i Sverige fra Strømstad og sørover. Der er det utrolig mange flotte steder, sier mannen, som er litt lei seg for at det ikke blir noen tur sydover i vinter.

-Vi har pleid å ta noen uker i Thailand eller andre varme strøk i januar eller februar, men i vinter har jeg rett og slett ikke tid.

Del dette innlegget