Bildet viser Mads Robin Aanerud

Mads Robin Aanerud – Fotballgal og folkevognfrelst

For 20 år siden drømte Mads Robin Aanerud om å bli fotballproff i selveste Manchester United. I dag tjener 27 åringen pengene sine som assisterende anleggsleder hos Veflen entrepenør, og trives etter eget utsagn som plommen i egget.

– Dette er en spennende bransje med høyt tempo. Her hos Veflen er det masse flinke folk i alle ledd. Miljøet er helt supert, og ledelsen er veldig bra. Vi kan nesten ikke ha det bedre, sier den unge assisterende anleggslederen.

Folkevognbussene er ikke til salgs

Det er ingen ting ved bakgrunnen til Mads Robin Aanerud som skulle tyde på en voldsom interesse for biler av merket Volkswagen. Med utdanning innen økonomi og ledelse fra BI og noen år som assisterende butikksjef på Årnes, er kunnskapene om biler og motorer i høyeste grad selvlært. Likevel står det et unevnelig antall gamle folkebusser i varierende form og tilstand utenfor hjemmet hans i Ullern. En gammel boble har han også skaffet seg.

– Jeg vokste mer eller mindre opp i et verksted. Det er vel der jeg har bilinteressen fra. Jeg synes det er gøy å prøve å gjøre i stand disse gamle 80-tallsbilene og få dem til å gå igjen.

Selv om en del av dem nå er restaurert tilbake til kjørbar stand, og han har mer enn nok av dem, er det ikke snakk om å selge noen av folkevognene.

– Nei de er ikke til salgs. Jeg bare kjøper, jeg.

Koronapause fra fotballen

Mads Robin Aanerud er på vei til Magnor. Det skal graves ned fiber til en mobilmast, og Mads Robin skal påse at alt går riktig for seg. Senere skal han en snartur innom kontoret før han skal ut på et nytt prosjekt. Han trives i høyt tempo, og liker å få ting til å flyte.

Det er snart tre år siden han byttet ut butikkuniformen til fordel for mer spennende prosjekter hos Veflen Entreprenør.

– Jeg var nysgjerrig på bransjen, og jeg har ikke angret et sekund. Jobben min er å følge opp prosjekter og bistå prosjektlederne så godt jeg kan, og det er rett og slett utrolig spennende.

Men om det er travle tider hos Veflen, er det motsatte tilfellet hva angår hans andre store fritidssyssel. Mads Robin Aanerud er nemlig særdeles sportsinteressert. Spesielt i fotball. Han har vært spillende trener for Fjelltuns 6. divisjonslag de siste fem årene, men nå har koronapandemien satt en foreløpig stopper for karrieren.

– Det er snakk om at vi kanskje kan få spille noen kamper igjen i september, men da er jo sesongen over i praksis. Så hva som skjer neste sesong vet jeg ikke ennå. Jeg får nøye meg med å heie på Manchester United så lenge.

Del dette innlegget