Bildet viser en mann på motorsykkel

Maskinføreren som elsker alt som durer

Om det er en Husqvarna konkurransesykkel eller en åtte tonns Hitachi gravemaskin spiller ikke så stor rolle for Pål Thomas Bergersen. Det trenger ikke gå så veldig fort, heller. Den unge maskinføreren og småbarnsfaren elsker alt som durer og bråker.

-Faren min er mekaniker, og jeg var i verkstedet hans så ofte jeg kunne mens jeg enda brukte bleier. Jeg har altfor lite tålmodighet til å bli noen mekaniker selv, men jeg er av typen som må skru og fikle på absolutt alt. Aller helst motorsykler. Det er moro med tøffe biler, men jeg foretrekker ting som går på to hjul, ler Bergersen.

Gir blaffen i plasseringene

Motorsykkelen er ganske ny, men lidenskapen er omtrent like gammel som den 28 år unge mannen selv. Han var bare tre år da han fikk prøve seg på motocross-sykkel første gang.

-Jeg brukte fortsatt støttehjul på tråsykkelen min, men motorsykkel gikk bra. Det var kanskje litt vinglete, men det skjedde i hvert fall ikke noe skikkelig galt.

Han blir ikke sur og sint lenger hvis han ikke vinner slik han gjorde i ungdommen. Han reiser heller ikke landet rundt for å konkurrere lenger. Han kjører fortsatt aktivt for det svenske serielaget Team Vestum fra Arvika, men hevder bestemt at det nå for tiden mest handler om å ha det gøy.

-Faren min mente at en må satse seriøst hvis en skal være med. Det lærte jeg tidlig. En må vise at en vil. Men nå har jeg blitt såpass gammel at det er andre ting som er viktigere. Nå er jeg med bare for å ha det gøy. Jeg gir fullstendig blaffen i plasseringer.

Vaskeekte eidskoging

Det er raust med treningsfasiliteter på Åbogen i Eidskog der Pål Thomas Bergersen vokste opp. Ikke nok med det: Han kom til verden i mars 1994 mens nordmenn fremdeles var i gullrus etter Lillehammer-OL.

-Vi eidskoginger er i gullrus hele tiden, vi, ler den unge mannen.

Også samboeren hans er vaskeekte eidskoging. Han traff henne riktignok i Oslo i de årene han bodde i hovedstaden, men han har kjent den flotte damen Tina Skotterud så å si hele livet.

-Hun er like gal etter motorsykler og motocross som meg. Hun kjørte løp mens hun var gravid med Theo. Det var før vi visste at vi skulle ha barn.

Pål Thomas og Tina flyttet til Skotterud høsten 2020, og i april året etter kom lille Theo til verden. Det forandret livet til småbarnsfaren. Nå kan han ikke komme fort nok hjem til guttungen som begynte i barnehagen i august. Og snart blir lille Theo storebror. I februar kommer et nytt tilskudd til familien Bergersen/Skotterud, og da blir det slutt på konkurransekjøring for Pål Thomas Bergersen.

-Ungene mine skal ikke vokse opp med en far som er borte hver helg og kjører løp. Jeg skal nyte hvert minutt sammen med barna mens de er små.

Verdens snilleste sjefer

Det var greit nok å bo i byen for en stund, synes han, spesielt fordi det var så kort vei til jobben. Men han drikker heller vann enn kaffe, og har ikke særlig til overs for verken kafeer eller barer. Helgene ble langdrøye når han ikke kunne jobbe eller kjøre konkurranser. Men det var før Theo meldte sin anmarsj. Nå finnes det ikke et bedre sted i verden enn familiehjemmet på Skotterud. Det er litt for langt til jobben i hovedstaden til at han orker å dagpendle, men han somler ikke med å reise hjem når arbeidsuka er over.

Han har jobbet hos Veflen AS siden 2013 og vært fast ansatt siden 2016.

-Jeg begynte i grøfta, men så fikk jeg lastebilførerkortet våren 2016. Jeg kjørte lastebil fram til våren 2019, og siden da har det stort sett vært gravemaskin, sier han, og forteller at han stortrives i jobben.

-Det er helt klart en veldig fin arbeidsplass. Vi har det fritt og fint. Det er ingen som henger over hodet på oss, bare vi gjør det vi skal. Vi styrer mest selv. Mange gode kolleger. Og så tror jeg at vi har verdens snilleste sjefer. Mest tålmodige, også.

Del dette innlegget