Omfattende FTH-jobb i Solør

Foto: Marius Melsnes.

I Solør har vi nå en større jobb der vi graver FTH (fiber til hjemmet) for Relacom. Opprinnelig var bestillingen på 40.000 meter. Dette ble endret rett før oppstart slik at det nå er omtrent 59.000 meter totalt.

 

 

 

Av dette skal vi forsøke å pløye 18.000 meter. Vi startet i begynnelsen på mai med 4 maskiner. Nå i juni har vi vært 15 maskiner – noen innleid og noen av våre egne. Vår anleggsleder i Solør har vært Marius Melsnes.

På bildet ovenfor ser vi Martin Breisjøberg, Tom Bergseteren, Jørgen Bergseteren og Jim Roger Åsen som alle  jobber med fiber til hjemmet i Solør.

Pløying har vi ikke startet med enda, men vi har kjøpt inn ploger som vi skal bruke så dette er rett rundt hjørnet.

Harald Rundgren, Kristoffer Østli Runi og Robert Maliberg jobber også på FTH-prosjektet i Solør. (Foto: Marius Melsnes).

Dette er en jobb hvor vi innhenter alle tillatelser selv og det er en massiv jobb med private grunnrettsavtaler. Bengt startet med dette i vinter og Halvard og Mads Robin hos oss jobber nå kontinuerlig med dette.

Vi har gravd omtrent 12.000 meter hittil (pr 21. juni). Jobben skal være ferdig i midten av oktober.

På bildet til venstre ser vi Arne Stubberud rake ut matjord. I gravemaskin sitter Øistein Brenden. På bildet til høyre ser vi Harald Rundgren i aksjon i Kjølaberget.  (Foto: Marius Melsnes).

 

Del dette innlegget