Portalen i Lillestrøm – et av våre spennende prosjekter

I fjor høst stod det nye kvartalet Portalen på Lillestrøm ferdig og Veflen Entreprenør AS har vært sterkt involvert i prosjektet – fra oppstart til siste finish. Det er prosjektleder Kristian B. Rustad og anleggsleder Fredrik Olsson som har styrt prosjektet for Veflen Entreprenør AS.

Rett på sydsiden av Lillestrøm stasjon ligger kvartalet som har fått navnet Portalen. Det er OBOS som har utviklet kvartalet og stått som byggherre, mens Veidekke har vært hovedentreprenør. Vi er veldig stolte over å ha vært sterkt involvert i byggingen av kvartalet, som består av hotell, forretningsbygg og 2 boligbygg. Alle som besøker Norge Varemesse går gjennom Portalen.

Flott kvartal

– Portalen er blitt et utrolig flott område, sier prosjektleder Kristian B. Rustad, og skryter av sine menn og underentreprenører. Det har til tider vært svært mye jobb og knapt med både tid og plass. Men det er som vi alltid har sagt – da er vi de beste.  Jeg vil rette en stor takk til alle våre ansatte som har bidratt i dette store og spennende prosjektet.

Foto: Hannu Stöckell

God daglig styring – logistikken har gått på skinner

-Vi har hatt med oss mange underleverandører og alle har gjort en utmerket jobb – helt etter prosjektplanen, sier Rustad. Vi er helt avhengig av underleverandører som leverer til avtalt tid. Hvis ikke får heller ikke vi levert som avtalt.

Grunnarbeid og finish

Anleggsleder på Portalen-prosjektet på Lillestrøm, Fredrik Olsson. (Foto: Hannu Stöckell)

Man skal være grundige og nøyaktige når man arbeider med grunn- og betongarbeider. Gode forberedelser og god planlegging er viktige stikkord. Det er mye som skal på plass under jorda før selve byggeprosessen kan begynne. Disse arbeidene skal fungere i hundrevis av år fremover. Det er ikke så mange som tenker på det, sier anleggsleder Fredrik Olsson.

Når et helt nytt kvartal skal bygges er det mye gravearbeid som må utføres. Det kan se både kaotisk og lite planlagt ut til tider, men jeg kan love at det ligger mye forarbeid før vi setter første graveskuffe i jorda, sier Fredrik. Vi kan på mange måter si at vi har utført både det usynlige, men også utført finishen som står for førsteinntrykk og trivelsfaktor.

 

To entrepriser til Veflen

Her begynner område å ta form. (Foto: Hannu Stöckell)

I utgangspunktet var det to separate entrepriser hvor den ene omfattet bl.a. vann og avløp, veg, fjernvarme og kabelanlegg. Den andre, som var anleggsgartnerentreprisen, omfattet alle øvrige utenomhusarbeider med blant annet terrengbearbeiding, steinlegging, beplantning, betongarbeider, (trapper, murer etc), samt anleggelse av utstyr og spesialelementer. Vi har en utmerket samarbeidspartner i Spydeberg Utemiljø AS til denne type arbeider. Derfor la vi også inn bud på denne entreprisen, og fikk jobben.

Portalen er blitt Skedsmo kommunes utstillingsvindu for alle besøkende til Norges varemesse da alle gangveier nå går gjennom Portalen.

Slike prosjekter har vi definitivt lyst til å ha flere av, avslutter Kristian B. Rustad.

 

Del dette innlegget