Bussdepot på Stubberud

Snart ferdig med nytt bussdepot på Stubberud

Det omfattende arbeidet med nytt bussdepot på Stubberud i Oslo nærmer seg sluttførelse. Bussdepotet skal blant annet være tilrettelagt for elektriske busser, og trenger derfor mye strøm i tillegg til fjernvarme.

 

– Dette har vært et spennende prosjekt, og slike fellesprosjekt med strøm og fjernvarme er midt i blinken for oss. Vi har meget god kompetanse på begge fagområdene, og har de beste forutsetningene til å løse slike prosjekt som totalentreprenør. Vi håper derfor at det kommer flere slike fellesprosjekter i årene fremover, sier daglig leder Hans Otto Veflen i Veflen entreprenør AS.

 

To kontrakter

Det er Ruter og Sporveien som er ansvarlig for byggingen av det nye bussdepotet øverst i Verkseier Furulundsvei på Stubberud i Oslo.

-Vårt oppdrag startet som et samarbeidsprosjekt mellom Fortum Oslo Varme som skal levere fjernvarme og Elvia som skal levere 15MW strøm fordelt på tre nettstasjoner. Vi vant oppdraget som totalentreprenør både på fjernvarme- og strømleveransen. På grunn av noen endringer ble entreprisene etter tildeling delt, slik at i stedet for at vi hadde en felles kontrakt med både Fortum og Elvia, ble det det to kontrakter, en med dem hver, forteller anleggsleder Fredrik Olsson.

 

Ferdig i løpet av kort tid

Anleggsleder Olsson forteller at det er lagt 200mm trekkerør for strømkabler i fortau siden hele strekket ikke kunne graves på en gang.

-Rørleggingen har bydd på utfordringer ettersom det lå mye kabler, rør og annen eksisterende infrastruktur i fortauet fra før. Totalt har vi gravd omtrent 850 meter for høyspentkablene. EAAS er vår underentreprenør på elektrojobben, sier Fredrik Karlsson.

-Vi ble ferdig med grøftene for fjernvarme før jul. Nå gjenstår det bare noen mindre arbeider på elektro, fjernvarme samt litt fylling og istandsetting.

 

Bussdepot på Stubberud Bussdepot på Stubberud Bussdepot på Stubberud Bussdepot på Stubberud

Bilder: Fredrik Olsson

Del dette innlegget