Veflen sponser Team Rynkeby

Veflen støtter Team Rynkeby Innlandet

I sommer skal 28 spreke menn og kvinner sykle fra Oslo til Paris med Veflen-logo på drakta. Det er Team Rynkeby God Morgen som står bak prosjektet. Målet er å samle inn mest mulig penger til Barnekreftforeningen og andre som jobber med kreftsyke barn.

 

-Veflen og alle de andre sponsorene våre er alfa og omega i opplegget vårt. Uten dem hadde vi ikke vært noen ting. Det er flott at de bidrar til å sponse en god sak på denne måten. Barna våre er det mest utsatte og det kjæreste vi har, og hver krone vi kan samle inn til forebygging og behandling av denne forferdelige sykdommen teller, sier kaptein og primus motor for Team Rynkeby Innlandet, Ulf Inge Vien.

 

Betydelige beløp

Team Rynkeby startet nærmest ved en tilfeldighet i 2001 og turen ble gjennomført i 2002, da 11 sykkelglade dansker bestemte seg for å sykle til Paris, og samtidig finne en veldedig organisasjon som de kunne gi både oppmerksomhet og økonomisk støtte. Valget falt på Barnekreftforeningen. Engasjementet spredte seg etter hvert til flere land, deriblant Norge, der Team Rynkeby Innlandet er ett av flere regionslag. Gjennom sin innsats og engasjement har Team Rynkeby etablert seg som en respektert og anerkjent organisasjon i Norge. Deres arbeid bidrar til å øke bevisstheten om barnekreft og skape håp for dem som er berørt av denne alvorlige sykdommen. De er et eksempel på hvordan frivillige og dedikerte mennesker kan bidra til å gjøre en forskjell i samfunnet. Ved å kombinere sin lidenskap for sykling med et viktig formål, har de klart å samle inn betydelige beløp til støtte for barn og familier som kjemper mot kreft.

-Toppåret så langt var i 2021. Da klarte vi å samle inn 14,7 millioner, sier kaptein Vien.

 

Grunntreningen må være i orden

Det er ingen søndagstur de 28 syklistene skal gi seg i kast med. Startskuddet går i Oslo den 7. juli, og første etappe går til Grebbestad i Sverige. Det er drøye 16 mil. Dag to skal det sykles litt over 14 mil til Göteborg, der en ferge skal ta syklistene over til Kiel. Gjennom kontinentet skal det sykles dagsetapper på opptil 21 mil.

-Vi har trent mye i vinter. Grunntreningen må være på plass for at man skal kunne klare så mange lange dager på sykkelsetet. Alle som skal være med på turen må ha syklet minst 250 mil i løpet av våren og forsommeren, forteller Vien.

Alle syklistene har et nært og personlig forhold til saken de sykler for. Noen har mistet et barn til kreft, andre er foreldre til barn som har overlevd sykdommen eller engasjerer seg av andre grunner i denne gode saken. Alle syklistene betaler selv alle utgiftene til turen. Alt som samles inn, skal gå til det gode formålet.

-Vi opplever at vi har solid støtte fra omgivelsene, sier Vien.

-Vi har fått låne både følgebiler, kjølevogn og annet utstyr. Det eneste vi mangler nå er en Sprinter eller en Crafter til å trekke kjølevogna. Så hvis noen har en slik de kan unnvære et par uker i juli, er det bare å si fra.

 

kaptein og primus motor for Team Rynkeby Innlandet, Ulf Inge Vien
Kaptein og primus motor for Team Rynkeby Innlandet, Ulf Inge Vien

Del dette innlegget