Bildet viser Morgan Karlsson med arbeidsklær og en golfkølle over skulderen

Verdens beste Karlsson

Om det skulle være en nordmann Glenn Morgan Karlsson heier på, så måtte det være Victor Hovland. Og arbeidskameratene i Veflen, selvsagt. Lederen for Oslo-kontoret er litt av en globetrotter, lidenskapelig opptatt av golf, veldig glad i kollegene sine, og omtrent så svensk som man kan bli. Ifølge kollegene er han verdens beste Karlsson.

-Det finnes bare ett riktig land, og det er Sverige. Vi er best i fotball, bandy, hockey og alt som er viktig. Men Victor Hovland, det skal dere ha, han er en fantastisk hyggelig og dyktig kar. Han kommer fra samme golfklubb som meg, og jeg har hilst på han noen ganger. Det er ingen tilfeldigheter at han er blitt så god som han er. Talentet er udiskutabelt, men det fokuset han har og den treningsmengden han legger ned, det er det som imponerer mest. Golf er jo ikke akkurat noen stor idrett i Norge, sier avdelingsleder Karlsson.

Røtter i Bullarebygden

«Verdens beste Karlsson heter Morgan og kommer egentlig fra Bullaren i Sverige», ifølge kollegene i Veflen Entreprenør AS, der Glenn Morgan Karlsson har arbeidet siden 2001. Til daglig går han under navnet Morgan. Glenn bruker han aldri.

Han kom til verden en vakker vårdag for snart 52 år siden, og vokste opp på en liten gård i Bullarebygden, som er et bygdelag og sokn i det nordre Bohuslän. Han avsluttet skolegangen i Uddevalla på den svenske vestkysten, og holdt seg stort sett i nærområdet de første årene av sitt voksne liv før han ved en tilfeldighet kom til Norge på slutten av 1990-tallet.

Mange gode tilfeldigheter

Det har vært mange tilfeldigheter i livet til Morgan Karlsson. De fleste av dem gode. Veldig gode. Som da han helt overraskende oppdaget verdens beste idrett, golf, eller da han via omveier fikk tilbud om verdens beste jobb hos Veflen. «Tilfellen» er et ord den sympatiske svensken bruker ofte.

-Det var en jeg kjente hjemmefra som skaffet meg en jobb i Norge. Var innom et par forskjellige jobber før jeg ble ansatt i Citynet, som Veflen var med å starte opp. Så ble jeg leid ut til Veflen en stund. De hadde nemlig en kjempestor jobb for Tele1 på den tiden, og trengte flere folk. Så ville de at jeg skulle følge opp noen andre jobber også. De likte vel det de så og det jeg gjorde, for etter en stund fikk jeg tilbud om jobb. Det er over 20 år siden, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg takket ja den gang. Her har jeg blitt tatt godt hånd om. Vi har et godt miljø og bra folk. Det kunne ikke vært bedre, sier Morgan Karlsson.

Overlegent verdens beste sport

Han har spilt golf på de flotteste banene over hele verden, men også den lidenskapen ble født av en tilfeldighet. Det var nemlig fotball han drev på med. Den gang for snart 30 år siden virket det «så der» å skulle gå rundt på en bane og slå på en ball.

-Fotballaget mitt ble invitert til den lokale golfklubben for å prøve. Flere av oss fikk tatt det grønne kortet, og mer skulle det ikke til. Jeg ble bitt av basillen med en gang. Golf er helt överlegset värdens bästa sport. Uten tvil. Golf er en sport som utfordrer deg fysisk, mentalt, fokuset, ja på alt. Og ærlighet. Det finnes ingen dommer i golf, og det er opp til deg selv å følge reglene og etiketten. Dessuten er det en sosial sport. Fin trim er det også. Mange flere burde spille golf. Det er helt suverent, sier mannen som har tatt mål av seg å vinne et norsk mesterskap for seniorer i løpet av tre år, og som har imponerende tre i handicap.

-Det der med handicap er bare et tall. Det sier ingen ting. Spørsmålet er hvordan en gjør det når det er konkurranse og alvor. Det var litt på skøy at jeg sa det der om norsk mesterskap, men det er slett ikke umulig. Man ser hva som skal til, og så er det bare å jobbe på. Man får det til om man vil det tillräcklig.

Drømmen er den svenske vestkysten

Sammen med kona Stine og datteren Noomi, som nå har rukket å bli fire år gammel, bor Morgan Karlsson i Ekebergskrenten i Oslo, og han trives riktig bra i den norske hovedstaden. Men så fort det blir anledning til det reiser familien til fjerne og eksotiske strøk. Australia, for eksempel, er spektakulært. Og New Zeeland. Buenos Aires er fantastisk. Det er Cuba også, og de fineste golfbanene finnes på det britiske øyene. Barcelona er også en fantastisk by. Han har mistet tellingen på hvor mange ganger han har besøkt den katalanske hovedstaden.

-Alt har sin sjarm. Man får ta seg tid til å reise litt mens man kan, sier den sympatiske svensken, som likevel er ikke et sekund i tvil om hvor verdens flotteste sted er.

-Vestkysten i Sverige. Hvis jeg må velge ett sted for resten av livet, så blir det der. Vi jobber med å skaffe oss en hytte i Grebbestad. Prisene har steget voldsomt den siste tiden i det området, og det har vært litt vanskelig med koronaen. Men vi er hele tiden på jakt. Forhåpentligvis har vi funnet et sted før neste sommer.

Del dette innlegget