Bildet viser Richard Øvergård

Fagbrev og fast jobb for anleggsmekaniker Øvergård

Det var fullt pauserom og stor stemning da Richard Øvergård nylig ble feiret med flott kake og gode ord. Den unge mannen har nemlig fått fagbrevet sitt og fast jobb på verkstedet til Veflen Entreprenør.

-Det ble litt grillmat, også. Både burgere og koteletter. Vi må jo feire litt ekstra når lærlingen vår har fått fagbrevet, smiler faglig leder Jostein Christoffersen, som har hatt hovedansvaret for Richard Øvergård det året han har vært lærling på verkstedet.

 

Har lært masse

Den unge, nyutdannede anleggsmekanikeren har tidligere fortalt at han stortrives på verkstedet til Veflen. «Det er veldig trivelige folk her og jeg lærer en masse. Her får jeg skru på alt fra biler til gravemaskiner og hjullastere. Det er stor variasjon i arbeidsdagen for å si det mildt, og mye forskjellig som jeg ikke har vært borte i før», sa han for et års tid siden, da han fremdeles var temmelig fersk i lærlingeløpet. (Klikk her for å lese saken.)

 

Richard Øvergård var en lykkelig mann da de to sensorene ga han «bestått» på fagprøven, som gikk over en uke.

-Det var trivelige folk, de også, ler anleggsmekanikeren, og forteller at fagprøven handlet om feilsøking på alt fra hydraulikk til aircondition.

-Jeg skulle skrive ned hva jeg hadde gjort og hvordan jeg hadde løst feilene. Det gikk helt greit, det.

 

Solid forsterkning

Jostein Christoffersen er glad for at den nyutdannede anleggsmekanikeren takket ja til tilbudet om fast jobb på verkstedet.

-Richard er en solid forsterkning for oss. Han er en positiv og flink fyr, som alltid er blid. Dessuten er han lett å snakke med, ler Christoffersen, som synes at jobben med lærlinger både er morsom og givende.

-Vi får stadig mer å gjøre her på verkstedet, så vi trenger dyktige medarbeidere. Allerede til sommeren kommer det en ny lærling hit til verkstedet. En jente. Det gleder vi oss til. Veflen har vært flinke til å arbeide med lærlinger i mange år, og det blir fint å få et kvinnelig innslag også her på verkstedet hvor det bare har vært menn i alle år.

Del dette innlegget