Bilde av Veflen-arbeider utenfor Regjeringskvartalet

Hylles i ny MEF-video

Det er et dystert bakteppe i filmen som Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) viste på landsmøtet sitt i juni 2024. Men videoen for øvrig er en hyllest til anleggsbransjen generelt, og til Veflen Entreprenør spesielt for jobben med å bygge nytt regjeringskvartal etter terrorangrepet 22. juli for 13 år siden.

«Sporene etter 22. juli 2011 er for alltid en del av historien om Norge. Om Norge på sitt verste. Massedrap, ødeleggelse, ekstremisme.»

Slik begynner videoen som MEF laget til årets landsmøte, før den skynder seg å fortelle at det også er historien om Norge på sitt beste. «Omsorg, fellesskap, kjærlighet.»

 

35 dyktige og sikkerhetsklarerte arbeidere

Den tre minutter og 14 sekunder lange videoen forteller om de «35 dyktige, og sikkerhetsklarerte anleggsarbeiderne» fra Veflen, som gjør grunnarbeidet for det nye regjeringskvartalet og området rundt. «De er en liten del av en millardkontrakt, men en stor del av alt arbeid under bakken.»

 

Prosjektleder Kristian Boisen Rustad forteller at Veflen bygger ny infrastruktur i byromsentreprisen fordi det nye regjeringskvartalet skal sikres med nye perimetersikringer.

 

-Perimeter er en sikring med både faste og dynamiske pullerter som hindrer at trafikk kan kjøre rett inni området, forklarer prosjektleder Kristian Boisen Rustad i videoen.

 

-Det er mye infrastruktur i bakken som krever omfattende provisorier. Dessuten er det mye trafikk i området, det er masse fotgjengere og gårdeiere som må håndteres.

 

Veldig stolte av jobben

«I 70 år har Veflen, og norsk anleggsbransje, vært ryggraden i utviklingen av det moderne Norge. Alle jobber er like viktige, men noen ganger kjennes ansvaret ekstra stort. Her skaper mennesker og maskiner sikkerhet der landet styres», hevdes det i videoen.

 

-For å få lov til å jobbe her, kreves det selvfølgelig en høy standard og kvalitet på det som skal gjøres. Og våre arbeidere må være sikkerhetsklarert i ulike nivåer, sier prosjektleder Kristian Boisen Rustad.

 

-Jeg føler at alle vi i Veflen Entreprenør er veldig stolte av å være en del av prosessen med å bygge nytt regjeringskvartal.

Del dette innlegget