Bildet viser Kjetil Hansen

Altmuligmann Kjetil Hansen

Han er maskinkjører, lastebilsjåfør, anleggsleder og prosjektleder. I dag er han først og fremst avdelingsleder for boring i tillegg til prosjektleder. Han er også nest største eier og styreleder, og trives best i krysningspunktet mellom teori og praksis, som han sier. Kjetil Hansen er Altmuligmannen med stor A i Veflen AS. Dessuten er han opptatt av miljø og bærekraft, og lidenskapelig opptatt av jakt. Men noen nyttårsforsetter har han ikke. Det er han blitt for gammel til.

-Nei, nyttårsforsetter og slike ting har jeg ikke. Det sluttet jeg med for mange år siden, lenge før jeg begynte her på Veflen. Men for egen del håper jeg at 2023 blir et interessant og travelt år for oss her i Veflen, og at vi kan fortsette med god drift og gode prioriteringer, sier altmuligmann Hansen.

Elg, så ikke Ragg blir sur

Familien Hansen flyttet til Sør-Fron midt i Gudbrandsdalen da lille Kjetil var fire år gammel da faren fikk jobb i skogen der oppe i friluftseldoradoet ved føttene av Rondane. Kjetil Hansen er hørbart og utvetydig gudbrandsdøl. Han hadde knapt begynt på barneskolen før han ble med faren på jakt første gang, og han var ikke mer enn femten år da han selv felte sitt første reinsdyr.

-Favoritt? Nei, jeg har elghund, så jeg må vel svare elg så ikke Ragg blir sur på meg, ler Kjetil Hansen.

-Men ellers jakter vi både hjort og reinsdyr. Enten her eller i et område rundt Lom i Jotunheimen. Like moro og spennende alt sammen.

Raskt tilbake til Sør-Fron

De har ikke rukket å gifte seg enda, men Kjetil og samboeren Randi har holdt sammen i snart 20 år. De har rukket å få to flotte jenter, Ida på 13 og Ane på ni år. Begge jentene tok sine første skritt på et småbruk i Fenstad på Nes, der familien bodde i 10 år. Det var mange prosjekter og mye arbeid i hovedstadsområdet, så det passet seg best slik. De flyttet tilbake til Sør-Fron da Ida skulle begynne på skolen.

-Vi snakket om det mange ganger, men da det først ble aktuelt, så gikk det fort. Vi bestemte oss ved påsketider, og vi var på plass her i god tid før skolen startet, sier Kjetil. Han forteller at han jobber fra hjemmekontoret så mye han kan.

-Vi har mange prosjekter her i Gudbrandsdalen, og med den teknologien vi har nå, spiller det ingen rolle om jeg sitter på et kontor i Oslo, Skarnes eller her hjemme.

Trives best i krysningsprunktet

Kjetil var med og startet Veflen Entreprenør AS i 2005. Forholdet mellom Hansen og Veflen går enda 10 år lenger tilbake i tid. Den gang jobbet unge Kjetil som hjelpemann i et gravelag i Jotunheimekspressen, et firma som onkelen drev med base i Lom, og som var innleid av Otto Veflen.

-Det er jo slik det ofte starter. Erling Buklev var forresten maskinfører på arbeidslaget jeg jobbet i da jeg startet karrieren i Oslo. Han lærte jeg veldig mye av og setter stor pris på det arbeidet vi hadde sammen. Han står ikke på lønningslista vår lengre, men er fortsatt en del av Veflen-familien.

Senere ble det militæret, og «noen andre greier», som han sier, et par års tid, før han igjen fant veien til bedriften som den gang het Otto Veflen Maskinentreprenør.

-Jeg kjørte først lastebil et par år og gravemaskin omtrent like lenge før jeg ble ansatt som anleggsleder. Jeg rakk å få litt skolegang også. På begynnelsen av 2000-tallet gikk jeg på Gjøvik tekniske fagskole, linje for bygg og anlegg, og var ferdig utdannet tekniker etter to år. Det er bra med litt faglig påfyll en gang iblant. Jeg trives aller best i krysningspunktet mellom teori og praksis, sier Kjetil.

Vil skje mye i årene som kommer

Det har skjedd mye i løpet av de snart 18 årene som har gått siden Kjetil kjøpte seg inn og ble nest største eier i nystiftede Veflen Entreprenør AS. Både i bransjen, i bedriften, og for hans egen del. Kjetil har hatt ansvaret for lærlingene til Veflen, som han er glødende opptatt av, for å bygge opp en kompetent og velfungerende boreavdeling, som han synes er fryktelig spennende, og for å bidra til «det grønne skiftet», som han synes er en forslitt og upresis betegnelse.

-Alle snakker om det grønne skiftet, men det handler om så mye mer enn bare å elektrifisere bilparken i Oslo-området. Det handler om samfunnstanken. Om måten vi tenker på og driver i det daglige, både i det offentlige og i næringslivet, men ikke minst i det private. Hvis vi skal nå nullutslippsmålet, handler det like mye om måten vi tenker på som de handlingene vi gjør, sier Kjetil, og blir ivrig.

-Vi hos Veflen blir stadig mer opptatt av bærekraft og miljø. Vi kjøpte vår første elektriske gravemaskin for to år siden, og vi er i full gang med å elektrifisere maskinparken vår. Vi har pekt ut en del bærekraftsmål på områder der vi ser at vi kan bidra, og det kommer til å skje mye hos oss i årene som kommer. Kanskje allerede i 2023.

Del dette innlegget