Et samfunnsansvar å være en god lærebedrift

Lærling Kristoffer Østli Runi fikk besøk ute på arbeidsplassen av Anleggsmaskinen.

Vi er utrolig stolte over å ha blitt nominert til prisen «ÅRETS LÆREBEDRIFT 2018», sier daglig leder Hans Otto Veflen i Veflen Entreprenør AS.

I siste utgave av Anleggsmaskinen blir vi presentert som den ene av de nominerte lærebedriftene.

 

 

 

Mange av medarbeiderne våre har vært i bedriften siden de ble rekruttert som lærlinger. Det er vi glade for. Har man et godt læreprogram er sjansen stor for at vi får beholde kompetansen også etter at fagbrevet er tatt. Bare i løpet av de siste tre årene har 6 lærlinger tatt sitt fagbrev.  Vi har med andre ord svært god erfaring med å ha lærlinger.

Et samfunnsansvar

Daglig leder Hans Otto Veflen.

For oss er det et samfunnsansvar å tilby gode læreplasser. Det sikrer sysselsettingen av unge arbeidstakere og ivaretar yrkesutdanningen. Dessuten er det mye flott ungdom som er både lærevillige og som har et sterkt ønske om å gjøre en god jobb, sier Hans Otto.

6 lærlinger

Vi tar inn lærlinger hvert år, og har i år hatt seks dyktige lærlinger i full aktivitet – 5 i anleggsmaskinførerfaget og 1 i anleggsmaskinmekanikerfaget.  Å ha flinke lærlinger som er interessert i faget er viktig i vår bransje. Mange oppdragsgivere stiller nemlig krav om at en viss andel av jobben vi gjør skal være utført av lærling.

I siste utgave av bransjebladet Anleggsmaskinen, sier en av våre lærlinger, Kristoffer Østli Runi (20) at Veflen har mye å by på. Han er andre års lærling og håper å gå opp i anleggsmaskinførerfaget til våren.

Det er fint å være lærling i Veflen, sier Kristoffer i intervjuet. – Jeg søkte hit etter å ha blitt tipset av en kamerat som jobber her.  – En ønskebedrift å være lærling i, for her er det mye variert arbeid.

Kjetil Hansen er lærlingenes mentor

– Det er artig og interessant å jobbe med lærlinger, sier Kjetil. En lærebedrift kan være frittstående, eller være medlem av et opplæringskontor. Vi er medlem i OKAB (Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene). OKAB er et samarbeidsorgan mellom bedrifter og virksomheter om inntak og opplæring av lærlinger og lærekandidater.

Kjetil Hansen er lærlingansvarlig.

Som lærlingansvarlig deltar jeg da på alle halvårssamtaler og må holde meg oppdatert på skolesystem, læreplaner og OKABs struktur og kurstilbud. Det er både interessant og meningsfylt.

Anleggsmaskinen presenterer Veflen Entreprenør AS som lærebedrift over fire sider.

Her kan du lese hele saken på anleggsmaskinen.no

Del dette innlegget