Bildet viser en dame med lyst hår og en stor hund

Ikke helt hundegale Vivian E. Johnsen

Vilma er nok lydig, men ikke så lydig. Det måtte adskillige godbiter og godsnakking til for å få den seks år gamle boxeren til å posere på bildet sammen med matmor og turkamerat, økonomimedarbeider Vivian E. Johnsen.

-Hverdagslydig, det er det hun er. Men hun er en veldig glad og lykkelig hund, som elsker både dyr og mennesker. Hun var med på et møte senere på dagen her på kontoret til Veflen, og hadde det like fint, der også, sier Vivian E. Johnsen, som ikke vil være med på at hun er hundegal selv om det kan se slik ut.

-Ikke på noen måte. Vilma er en god turkamerat og en å ha det hyggelig med. En hund er en god unnskyldning for å komme seg ut på tur. Det blir også aktivisering av Vilma med Nosework ,som er en rolig, men både mental og fysisk aktivitet for hunden.

Stolpejeger

Det blir adskillige turkilometer på Vilma og Vivian. Særlig i sommerhalvåret. De to er nemlig bitt av stolpejaktbasillen. Mange stolper er samlet inn opp gjennom årene. Litt over 200 så langt i år. Økonomimedarbeideren synes det er en super hobby.

-Det gir mål og mening med turen. Og så får en sett mange flotte steder en ellers ikke ville oppsøkt, sier Vivian E. Johnsen, og forteller at det blir mest stolpejaging i traktene rundt Kongsvinger der familien er bosatt, men også resten av Østlandet.

-Svigermor bor på Jeløya i Moss, så det har blitt en del stolper i de traktene, også.

Kongsvingerdame

Vivian E. Johnsen er glad i byen ved Glommakneet der hun er født og oppvokst, og der hun, ektemannen Tom og altså boxeren Vilma bor i bydelen Lia med praktfull utsikt over festningen som har gitt byen sitt navn og som er dagsaktuell gjennom TV-programmet «Forræderen». Hun synes Kongsvinger har alt en liten by skal ha, og liker dårlig at innbyggerne har en tendens til å snakke byen ned. Hun mener Kongsvinger er en «kjempeby», det er korte avstander til det meste, mange aktiviteter og tilbud, flott natur og hun har motorvei helt fram til kontoret på Slobrua. Der har hun jobbet i to år og noen måneder, alt ettersom hvordan man teller.

-Det var en litt smidig og glidende overgang. Jeg begynte så smått hos Veflen i februar 2021, og hundre prosent stilling i april samme år, sier Vivian E. Johnsen.

Alle bidrar med sitt

Hun merker godt at arbeidsgiveren vokser. Det blir stadig flere på lønningslistene, 20 ekstra bare hittil i år, og mengden fakturaer som mottas og skal sendes ut vokser enda fortere. Det er slike ting de merker i økonomiavdelingen til Veflen. Men hun trives «kjempegodt», som hun sier.

-Hyggelige folk. Varierte arbeidsoppgaver. Godt fellesskap. Her hos Veflen er det ikke sånn at det er vi på kontoret og de i grøfta. Vi er et fellesskap der alle bidrar med sitt for at det skal fungere, sier Vivian E. Johnsen.

Perfekt 50-årsgave

Hvis det er godvær en lørdag eller søndag på sommerstid, tar hun gjerne sin ganske nyervervede 69-modell Ford Mustang ut på tur. Den var en gave fra mannen Tom da hun fylte 50 for noen få år siden.

-Jeg pleide å si at når jeg har penger nok og tid nok skal jeg kjøpe en gammel rød Mustang. Det kommer aldri til å skje, svarte Tom alltid. En perfekt 50-årsgave!

Årets høydepunkt for Vivian og Mustangen er deltagelse i Greta Molanders Æresløp, som

går av stabelen i august hvert år. Dessuten er hun med i funksjonærstaben i sekretariatet for Grueturneringen, som er en årlig fotballbegivenhet for barn mellom seks og 14 år på Kirkenær i slutten av august.

-Jeg begynte i 1996 med en kioskvakt og liming av bilder på diplomer, men er nå en del av sekretariatet. Der tar vi imot lagene, ønsker dem velkommen og løser både små og store oppgaver igjennom helgen. Vi ser mye idrettsglede og samhold gjennom hele helgen, men høydepunktet for meg er å få være en del av premieutdelingen hvor man ser mange slitne, men lykkelige barn som har samlet minner gjennom en hel helg.

Del dette innlegget