Bilde av Kjetil Andre Aamodt, Hans Otto Veflen og Emil Iversen

Odal Skiklubb, Aamodt, Iversen og Veflen

Det er ikke hver dag man sitter i et sofapanel med selveste Kjetil Andre Aamodt og Emil Iversen, men den andre lørdagen i september gjorde Hans Otto Veflen akkurat det. Anledningen var offisiell åpning av ev en ny skiklubb – Odal Skiklubb, der Veflen Entreprenør AS er økonomisk bidragsyter.

 

-Det var et veldig bra arrangement. Både Aamodt og Iversen er hyggelige og positive karer som hadde mye spennende å by på, sier Hans Otto Veflen, som støtter tanken om å samle all skikompetansen i Odalskommunene i en klubb.

-Dette tror vi er veien å gå for enda flere. Et større og bedre fagmiljø vil gi enda bedre rekruttering, og kanskje også føre til at lokale utøvere vil markere seg enda høyere på resultatlistene i årene som kommer.

Ønsker å senke terskelen

Primus motor for den nye skiklubben, Kim Helen Da Silva, er svært takknemlig for den støtten hun og den nye klubben har fått fra Veflen Entreprenør AS og andre.

-Uten sponsorene våre hadde vi ikke fått til noe som helst. Dette har vært en lang og møysommelig prosess, og det har vært nok av motforestillinger mot å samle de mange skiklubbene i kommunene i en større klubb. Da vi startet opp arbeidet med å realisere den nye klubben i februar i år, hadde vi ikke en eneste krone i banken. Vi hadde ikke kommet noen vei uten Veflen Entreprenør AS og de andre som har åpnet lommebøkene for oss, sier Da Silva, som forteller at hensikten med den nye klubben er å øke rekrutteringen til langrennssporten og å skape samhold og fellesskap i skimiljøet i kommunene.

-Vi håper at vi kan bidra til å ufarliggjøre skisporten, og senke terskelen slik at flere kan bli med på denne fine aktiviteten. Vi har allerede skaffet oss rulleskiutstyr som folk kan låne, og vi håper at vi etter hvert også kan låne ut annet type utstyr slik at så mange som mulig kan få glede av denne flotte idretten, sier Kim Helen Da Silva.

Stiller opp der man bør og kan

Veflen Entreprenør AS er kjent for å bidra økonomisk til en rekke klubber og kulturarrangementer. Hans Otto Veflen forteller at det handler om å ta samfunnsansvar, om «å stille opp der man bør og kan», som han sier.

– Vi ser hvor mye klubber og lag, som blant annet Odal Skiklubb, bidrar med for å skape sosiale og sunne møteplasser for barn og unge. Det handler ikke bare om fysisk aktivitet, men også om samhold, fellesskap og andre viktige verdier. Og ikke minst gjør de lokale idrettslagene en kjempeinnsats for å forhindre utenforskap. Derfor støtter vi opp så godt vi kan.  

Bilde av skiløpere i Odal Skiklubb og Emil Iversen
Bilde av fornøyde skiløpere i Odal Skiklubb og Emil Iversen.

Del dette innlegget