Bildet viser deltakere på veterantreffet

Svært vellykket veterantreff

Det ble ikke spart på noe da Veflen Entreprenør AS gjorde stas på nærmere 40 av sine pensjonister og veteraner med ledsagere på Slobrua Gjestegård fredag 5. april. Treretters meny, fri bar, overnatting for de som ønsket, massevis av lovord, og historisk utdeling av æresbevisninger. Og viktigst av alt: Utveksling av minner og oppdateringer av gamle, nære kollegiale vennskap. Det var stor stemning, latter og påtakelig gjensynsglede fra første mingleglass til siste gjest forlot lokalet langt over midnatt.

-Dere som er til stede her i kveld er en av de viktigste grunnene til at jeg og vi andre har jobb i dette firmaet i dag. Det er fortsatt flere av dere som har vært her hos oss lenger enn jeg har levd, og nå har jeg rundet 47 år. Jeg gikk i grøfta med Bjørn og Harald da jeg hadde sommerjobb på 90-tallet. Vi tar mål av oss å være Norges beste på å bygge kritisk infrastruktur, og vi skal gjøre det ved å være reale, solide og inkluderende. Dette er dere et bevis på, sa daglig leder Hans Otto Veflen, og minnet forsamlingen på at Veflen er kjent for å like å ha det sosialt.

-Far håper på at det blir litt dansing på bordene utover kvelden, smilte sjefen.

Bildet viser daglig leder hos Veflen Entreprenør, Hans Otto Veflen.

Daglig leder Hans Otto Veflen

Velkomsttale fra gamlesjefen

Halvard Veflen fortalte i sin velkomsttale at han allerede for et par år siden begynte å tenke på et treff for pensjonistene og veteranene han har jobbet med opp gjennom årene. Av forskjellige årsaker måtte planene forskyves, men gamlesjefen ga uttrykk for at han både var glad og stolt over å endelig kunne se så mange av sine gamle venner og kolleger. Han tok seg også tid til å minnes noen av medarbeiderne som har gått bort de siste årene.

-Det er en del av de gamle som fortsatt er i jobb, det er helt utrolig, men det er ganske mange som er blitt pensjonister nå. Det er andre også som nærmer seg pensjonsalder. Noen av oss jobber sammen hver dag, mens andre ikke har sett hverandre på lenge. Jeg håper vi i kveld kan mimre litt om gamle dager, sa Halvard Veflen, som høstet latter da han lurte på om forsamlingen hørte dårlig.

-Selv hører jeg veldig godt min egen stemme, for jeg har begynt å bruke høreapparat. Jeg tror vi kan være enige om at det er spesielt en ting som er forandret siden vi begynte her. Det er arbeidsklær og verneutstyr. På 70- og 80-tallet hadde vi til nød noen små refleksstriper å ha på klærne. Nå er det gule vester og hjelmer til alle mann!

Bildet viser tidligere daglig leder hos Veflen Entreprenør, Halvard Veflen.

Halvard Veflen holdt velkomsttalen.

Historiske utmerkelser

Hele syv av veteranene fikk utmerkelser for lang og tro tjeneste denne kvelden. Fem av dem var historiske. Det var nemlig første gang i historien at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) kunne dele ut medalje og diplom for 40 års ansettelse. Det var regionsjef Leiv Peter Blakstad fra MEF Øst som, sammen med Veflen sin egen Kjetil Hansen, hadde fått æren av å dele ut disse historiske utmerkelsene til Erling Buklev, Bjørn Vangen, Tom Bergseteren, Harald Hvithammer og Jan Bergseteren.

-Flere av dere har hatt både far og bestefar som har jobbet her hos Veflen, og jammen er det flere som tar med ungene deres, det kjæreste man har inn i bedriften. Det er et bevis på at Veflenskolen er meget, meget bra, sa Blakstad, som i tillegg kunne dele ut fortjenstmedalje i gull til Arne Olav Mellem og John Arve Rundgren.

-Jeg er ydmyk over å se så mye kompetanse foran meg, sa regionsjefen.

Bildet viser utdeling på veterantreffet hos Veflen

Del dette innlegget