Bilde av våre tre nye jentelærlinger

Tre(!) nye jentelærlinger

I sommer fikk Veflen Entreprenør AS nye lærlinger. For første gang i historien er tre av dem jenter. De trives som bare det, og lærlingeansvarlig Erik Haugen «har skikkelig trua» som han sier, på alle tre.

 

-Dette er veldig moro. De er jo fortsatt forholdsvis ferske, de begynte jo i midten av juli, men både Ingrid, Maren og Emilie er flinke, blide og positive jenter alle tre. Dette har jeg trua på. Det kommer til å bli veldig, veldig bra, sier lærlingeansvarlig Erik Haugen.

 

Bilde av Ingrid Rundgren

Anleggsmaskinførerlærling Ingrid Rundgren

Ingrid Rundgren graver kabler i Øvrebyen på Kongsvinger. Her er hun på hjemmebane. 18-åringen er nemlig født og oppvokst i festningsbyen. Bestefaren og boren jobber begge hos Veflen Entreprenør AS. Det gjorde faren også, men han har «gitt seg», ifølge ungjenta. Hun synes det er kjempegøy å kjøre store maskiner, og har allerede skaffet seg maskinførerbevis. Hun gikk nemlig anleggsmaskinlinja på Våler videregående etter først å ha gjennomført et år på «tippen», det som tidligere het «mekken» på Sentrum i Kongsvinger.

-Jeg er nok litt bilinteressert. Jeg driver en del med motocross på fritiden. Det er mest for moro, og litt for konkurranse, smiler hun.

De siste årene har Ingrid Rundgren jobbet hos Veflen Entreprenør AS i alle feriene, og hun trives kjempebra, som hun sier.

-Det beste? Det må være miljøet og folkene. Jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på jobb.

Bilde av Maren Ullern Christoffersen

Anleggsmekanikerlærling Maren Ullern Christoffersen

Maren Ullern Christoffersen har akkurat levert en motor som skal til overhaling. Mesteparten av tiden holder hun til på verkstedet til Veflen Entreprenør AS på Slobrua. Derfra er det bare noen få kilometer til småbruket på Ullern der hun er født og oppvokst, og der interessen for ting som durer, bråker og flytter på seg kommer fra.

-Jeg var bare ett år da jeg fikk være med pappa på traktoren, og jeg fikk min første firehjuling da jeg var seks. Jeg har nok vært en typisk pappajente hele livet, smiler 19-åringen, som bruker fritid til å konkurrere i crosskart i xtreme-klassen.

-Det som går aller verst, sier hun, og forteller at kart´en er utstyrt med en 750 kubikk Suzuki motorsykkelmotor.

-Jeg kjører norgesmesterskapet. Sesongen begynte ganske bra, men så fikk jeg et sykdomsavbrekk på et par måneder. Nå går det fint igjen.

Hun har det «veldig, veldig fint», som hun sier, på verkstedet til Veflen.

-Verdens beste kolleger og jeg lærer ekstremt mye. Det er ingen problem i det hele tatt at jeg er eneste jenta på verkstedet. Gutta på jobben har akkurat den samme humoren som jeg har. Det er aldri noe tull.

Bilde av Emilie Stykket

Grunnarbeiderlærling Emilie Stykket

Emilie Stykket graver kabler i hovedstaden. 19-åringen er født og oppvokst i Elverum, og bor i brakkebyen på Lahaugmoen når hun er på jobb. Det trives hun godt med.

-Veldig fine rom, og alt vi trenger, sier hun, og forteller at hun kjente noen fra før som jobber hos Veflen.

-Jeg så på en del forskjellige alternativer, men Veflen var førstevalget. Der var her jeg følte at jeg hadde best muligheter til å utvikle meg. Jeg er veldig fornøyd med valget. Det er et supert arbeidsmiljø her, og jeg gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag.

Hun har lagt fotballskoene på hylla fordi det ble for seriøst, som hun sier, og ikke så gøy lenger. Hun synes anleggsfaget er interresant, og har allerede et år med teknologi og industrifag og et med anleggsteknikk fra Våler videregående skole. Planen er å ta en ingeniørutdanning etter hvert.

-Hva det var som fikk meg til å velge grunnarbeiderfaget? Jeg har maskinførerbevis fra videregående, og synes det er moro å kjøre de store maskinene. Men jeg liker å bruke både kroppen og hodet, så da er dette helt perfekt.

Del dette innlegget