Bertil og Jostein

Gratulasjoner i kø for den nye fagarbeideren

Gratulasjonene sto i kø da Bertil Østli Runi nylig fikk fagbrev, fast jobb og gratulasjonskake fra sin nye arbeidsgiver Veflen entrepenør AS. Både hovedpersonen selv og veileder Jostein Christoffersen var strålende fornøyde.

 – Bertil er en kjernekar som er godt likt av alle. Han kom inn i miljøet her med en gang, og han er selvgående på de fleste jobbene. Det har han forresten vært i lang tid, roser veileder Christoffersen.

 

Bertil Østli Runi
Bertil Østli Runi svært fornøyd etter å ha bestått fagprøven.

Fin læretid

Det er en ung, men allerede rutinert mann som nå har fått fast jobb på det mekaniske verkstedet til Veflen AS. Interessen for ting som durer og bråker fikk han med morsmelka, og han har skrudd på mopeder og andre tilgjengelige objekter så lenge han kan huske. Nå er det en 89-modell Volvo 740 som får unngjelde.

– Det var storebroren min Kristoffer som fikk meg til å ta kontakt med Veflen. Han kjører gravemaskin her, og anbefalte meg å høre om jeg kunne få prøve meg som lærling her på verkstedet. Da gikk jeg andre året på videregående på Våler, og fikk først komme hit på utplassering et par dager i uka. Siden sommeren 2018 fikk jeg læreplass, og det er jeg veldig glad for. Det har vært veldig fint og lærerikt å gå læretiden her hos Veflen, sier den ferske fagarbeideren.

Les gjerne denne saken også: Et samfunnsansvar å være en god lærebedrift.

Fint å skru ute om sommeren

– Bertil er en av gutta. Han er en stille og rolig kar, som er faglig veldig dyktig. Han kan skru på det aller meste, og det kan trengs på verkstedet vårt, for vi har et bredt produktspekter av forskjellige maskiner og utstyr som trenger reparasjoner og vedlikehold, sier Christoffersen, og legger til at mye av arbeidet foregår utendørs.

– Omtrent 70 prosent av arbeidet vårt foregår innendørs i verkstedet på Slobrua. Resten av tiden er vi ute på anleggsplassene våre. Det kan være alt fra Vågå til Ørje. De fleste av oss setter pris på å komme oss ut en gang iblant.

– Spesielt om sommeren, repliserer fagarbeider Runi.

– Det er fint å stå ute og skru når det er varmt og godt og bra vær.

Del dette innlegget